Založ si blog

Osloboditelia padli za mier. Chráňme ho! (k výročiu 9. mája)

  1. a 9 mája si pripomíname koniec II. svetovej vojny v Európe. Vojny, ktorú značná časť populácie už nezažila.

Od tej doby sme v Československu prežili nádej, budovanie socializmu ale hlavne návrat do kapitalizmu.  A čím viac sa zabárame do kapitalizmu, čím viac kapitalizmus ukazuje nám oklamaným aký v skutočnosti je.  Predstavitelia súčasnej vládnucej triedy, ktorí oficiálne pokladajú kytice osloboditeľom, sa spolupodieľajú na opätovnej militarizácii Európy.

Ukazuje sa, že komunisti mali a majú pravdu, keď dookola opakujú, že kapitalizmus skutočne nevrcholí radosťou a dostatkom, ale vojenskými prípravami. 40 rokov sme žili v atmosfére tzv. „Studenej vojny“ kedy boli namierené jadrové hlavice z jednej polovice planéty na druhú. A žili sme v mieri. Pred takmer 30 rokmi sa sám od seba zrútil jeden z dvoch úhlavných nepriateľov a sám otvoril dokorán dvere kapitalistickému svetu. A teraz, keď sme už všetci kapitalisti, tak by malo napätie zmiznúť a naši dôchodcovia by mali kávičkovať na námestí tak ako nám to ukazovali v Rakúsku. Navyše máme tu „geniálny“ projekt Európskej únie, ktorý nám podľa buržoáznych ideológov zabezpečí mier, nakoľko preferuje spoluprácu štátov, namiesto rivalstva. Všetko pekné myšlienky, ale uveriť im môže len človek, ktorý nikdy neštudoval kapitalistické zákonitosti. Môže tomu uveriť, len človek, ktorý sa nechá oklamať lacnou, no fundovane a odborne podanou propagandou.

 

Ukazuje sa, že EÚ nie je projektom spolupráce, ale projektom ekonomickej okupácie európskeho priestoru najväčšími koncernami. Ukazuje sa, že namiesto vzájomnej porady členských štátov funguje Bruselský diktát. Ukazuje sa, že EÚ  nie je nezávislá, ale je podriadená záujmom USA. Po čase sa tiež ukazuje, že rabovačná politika tzv. Západných krajín v celom svete je hlavným dôvodom masovej migrácie z okrádaných krajín a tiež z krajín, kde boli násilne zvrhnuté režimy, ktoré nedovolili kapitalistom prisvojiť si hospodárstvo.

 

Vojenský pakt NATO, ktorý vznikol ako „Pakt proti komunizmu“, síce stratil svoj pôvodný zmysel, ale nie len že nezanikol, ale dokonca sa rozšíril. Aj keď máme všade rovnaký úžernícky systém už takmer 30 rokov, mier a pokoj neprišiel. Opakuje sa scenár spred 1. svetovej vojny. Kapitalisti už nedokážu vládnuť po starom a tak zavádzajú „nové poriadky“. Po Európe sa premávajú vojenské konvoje a vojenská technika. Tankami naložené nekonečné vlakové súpravy sa premávajú po Slovensku. Aj na cestách už je americká armáda „ako doma“. Všade sa straší „Ruskou propagandou“ či nebodaj „hybridnou vojnou“. Zavádza sa perzekúcia za názor.

 

Kapitalisti nám zobrali fabriky a potravu. Hodili nám do rúk tabule s nápisom „FÚJ!! HANBA!!“, ktorými nám dovolili na nich mávať pri rozkrádaní. A dnes nám už berú i tieto tabule.  Slovenskí generáli v televízii hovoria o „nepriateľovi z východu“. Novinári píšu o „agentoch Ruska“, Európske inštitúcie prijímajú „opatrenia proti Ruskej propagande“.

 

Vážení páni – nie je to to, z čoho ste sa vždy smiali nám komunistom? Nesmiali ste sa z rečí o imperialistoch sediacich na bombe? Nesmiali ste sa z plagátov „Naší vesnici americký agent neprojde?“ A dnes ste to vy, kto hovorí o agentoch, dnes ste to vy, kto po rokoch používa slovo „imperializmus“. Táto propaganda zachádza až tak ďaleko, že Čech neznalý histórie má pocit, že Československo oslobodili Američania. Práve na výročie 8 a 9 mája sa v Českej republike propaguje USA, Prahou prešiel „Konvoj slobody“, avšak nie so sovietskou, ale s americkou zástavou. Naopak, niektoré médiá vydávajú pri tejto príležitosti špeciály s obálkami ako „Zločiny červenej armády v Československu .vraždy, znásilnenia, represie“ „Stalinove obete na Slovensku“ a podobne. A čo tak spraviť špeciál o americkom bombardovaní Plzne? Nie preto, aby uškodili Nemcom, ale preto, aby uškodili socializmu o ktorom vedeli, že bude po vojne víťazný. Sám som už tisíckrát opakoval, že aj história je oblasťou politického boja. Tieto javy nie sú náhodné a nejedná sa o pochybenia či neznalosť. Jedná sa o snahu západnej kapitalistickej triedy o vyvolávanie obdivu k svojim ozbrojeným zložkám a o vyvolávanie nenávisti k ozbrojeným zložkám socializmu, resp. dnes buržoázie v Rusku. Preto história, ktorá sa nás dotýka a má dosah aj na dnešné správanie a uvažovanie, nikdy nebude nezávislou vedou, ale vždy bude záležitosťou boja tried alebo boja kapitalistických celkov. Tým nechcem povedať, že neexistujú aj fundovaní a objektívni historici. Tu ide o to, ktorí sú dávaní na piedestál.

 

Tak ako kapitalisti po II. svetovej vojne založili „Pakt proti komunizmu“, my musíme v dnešnej dobe zakladať ľudové „Pakty proti vojne“, či „Pakty proti kapitalizmu“, ktoré musia mať medzinárodný charakter. Dnes je vo veľkej miere na nás – bežných ľuďoch a občanoch, aby sme dávali najavo, kto má našu úctu a komu ďakujeme za život v mieri. Je na nás, aby sme vyvracali buržoáznu účelovú propagandu. Je na nás, aby sme sa postavili novému zbrojeniu v Európe. Preto by aj  9. máj 2017 mohol byť dňom pripravenosti odpovedať na vojenské štvanice NATO. Spojme sa v tejto veci spoločne bez ohľadu na politické názory alebo národnosť. Už vieme, že v júni má Slovenskom prechádzať ďalší konvoj NATO. Proti silám vojny mobilizujme sily mieru, nebudeme mať tanky, ani pušky, ale budeme tam. V týchto chvíľach pozývame aj súdruhov z Rakúska, ale predovšetkým bratov Čechov z rôznych politických strán a zoskupení, ktoré odmietajú NATO.

Zrejme sa nám ich nepodarí zastaviť a ťažkoodenci budú tento konvoj chrániť, ale ukážme im ako aj celému svetu, že od nás vrahovia koláčik nedostanú.

 

Pre bližšie info sledujte udalosť na FB: Blokáda amerického konvoja

 

  1. Pellar – píseň o věčných dvou (úryvok)

 

Né už nepodlehneme ti, dnes ani zítra válko válko,

teď už chtějí matky z lásky rodit děti,

pro lásku slyšíš a né pro děla,

 

ženem tě z děr a vyženem tě všude,

i tá tvá plémě a sémě tvá,

 

ať žije svět a takový svět bude, kde chodí jarem stále dva!

Vinník vojny je známy! Pracujúci krvácajú, kapitalisti si pakujú vrecká

26.02.2024

Vážení čitatelia, zverejňujem svoj, pevne verím že dôsledný triedny názor na vojnové štvanice posledných rokov, ktorý však vôbec nezodpovedá dnešným názorom pospolitého ľudu, ktorý sa rád prikloní tu či tam, ale niekto to musí povedať, aby sme sa niekam posunuli a neboli nie len obeťami, ale i aktívnymi spoluvinníkmi. Vraj to treba deliť na dve časti, lebo ľudia [...]

Solidaritou ku generálnemu štrajku – reportáž z Beluše

13.04.2023

V posledné roky si ako človek s obmedzenými časovými možnosťami vyberám zhromaždenia a podujatia, ktoré podporím svojou účasťou. V poslednej dobe je na Slovensku aj mnoho takých, ktoré by som nepodporil, ani keby som nevedel čo s časom. Ešte nedávno jedni vyšinutí vyvreskovali čosi o rúškach, nanorobotoch v tyčinkách, o rozrušovaní detských mozgov bezkontaktným [...]

Majú sa spojiť Slovania či proletári?

20.03.2023

Téma slovanstva po duchovnej a kultúrnej stránke je mi veľmi blízka. Občas však v týchto kruhoch, na internetoch, ale aj medzi rôznymi občianskymi iniciatívami narazím na politické želanie, aby sa všetci Slovania spojili a vymanili sa spod súčasného systému. Aký máš problém? Niekedy je otázne, čo sa „problémami súčasného systému“ rozumie. Častokrát sa problém [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.