Založ si blog

Kedy si aj chlapi na dielni odhlasujú vyšší plat?

Nie len mňa, ale aj všetkých naokolo pobúrila arogancia členov strany „Sloboda a solidarita“. Avšak čo čakať od strany, ktorá klame už len svojim názvom?

Poslanci za SaS na schôdzi vyplakávajú, že za svoju údajnú prácu málo zarábajú. Plačú, že topmanažéri v podnikoch zarábajú aj 10 000 € a plat poslanca je pre nich absolútne smiešny. Vraj tu chcú dotiahnuť šikovných ľudí, ktorí niečo vybudovali. Pracujúci, ktorí nezarábajú 10 tisíc EUR, ale len úbohý zlomok z tejto sumy – tí sú pre pani poslankyňu Cigánikovú ťuťmáci so zlatou vidličkou v zadku. Páni poslanci, panie poslankyne, dávajte si veľký pozor na to čo hovoríte – pretože národ vás počúva! Okrem toho vášho odtrhnutého sveta je tu aj svet reálny a to čo poviete vo svojom svete sa dostane aj nám – do sveta každodennej reality.

Vaše správanie je pre nás otvorenou drzosťou a výsmechom do tváre. Neviem aká je vaša motivácia sedieť v NR SR, ak sa vám máli, tak sa vráťte do svojich firiem a poberajte svojich 10 000 € mesačne pre vaše špeciálne žalúdky a nadľudské potreby. Verte, že keď odídete, my to ani nepocítime. Naša motivácia je úplne iná než tá vaša. Naši predchodcovia sa nepýtali, koľko budú zarábať, naši predchodcovia položili za národ i život, organizovali povstanie, boli väznení v kapitalistických a fašistických žalároch a to všetko BEZPLATNE – pretože pre nich „sloboda“ a ani „solidarita“ neboli len prázdne slová.

 

A keďže naša strana má úplne inú motiváciu, prečo chce vstúpiť do NRSR, máme tomu prispôsobené aj stanovy a smernice, kde sa jasne hovorí, že zastupiteľ odovzdáva svoj plat strane a tá ho vypláca tak, aby mohol viesť bezproblémový život a nemusel sa obávať o budúcnosť. Lenže to by ste museli robiť politiku pre ľudí a nie pre peniaze. Veľmi dobre si pamätám, ako váš predseda pán Sulík počas vašej krátkej vlády navrhol udeliť poslancom odmeny za „ušetrenie peňazí“ – a ako ste ich ušetrili? Sociálnymi škrtmi – a dvíhaním daní! Ľudí ste okradli a okradnuté peniaze ste si chceli rozdeliť na odmenách. Odmeňovali ste sa za zbedačovanie.

 

Mám vážny problém s vašim tvrdením o topmanažéroch, ktorých treba dotiahnuť do parlamentu. Mám aj vážne pochybnosti o charakteroch takýchto „topmanažérov“. Topmanažér robí všetko pre prachy, nie preto, že chce niekomu dobre. Kam tí vaši topmanažéri dotiahli štátne podniky o tom ani netreba diskutovať. Už nehovoriac o prípadoch, kedy bola účelovo vydokladovaná strata, aby sa taký podnik predal za pár šupov. „Topmanažér“ – to je taká karikatúra malomeštiaka, často krát arogantný človek bez charakteru, požierajúci všetky výhody svojho postavenia. Nezaujíma ho ani národ a ani podnik, pokiaľ z toho nič nemá. A teraz si predstavte, že ho posadíte do NR SR – komu sa bude zodpovedať? Bude niesť nejakú zodpovednosť za svoje činy? Rozhodne nie, bude na nás kašlať a poberať za to veľké peniaze. Buďte radi že máte vobec to čo máte. Pri troške humoru nám môžete poslať anonym do redakcie časopisu, napíšeme váš príbeh vykorisťovaného zbedačeného poslanca – možno sa vám vyzbierame v rámci fondu solidarity, alebo pošleme nejaký balíček 🙂

 

Až keď si chlapi na dielni budú môcť odhlasovať výšku platu, až potom sa bavme o vašom rozmrazovaní.

 

Som presvedčený, že ten kto chce dobre svojmu národu nefňuká, že sa mu mália tie tisíce a chce aspoň 5 ciferné číslo na výplate. Ten, kto chce dobre svojmu národu, ten bojuje za jeho práva celý svoj život, bez ohľadu na to, či sedí v parlamente, alebo v práci, alebo sa schováva s puškou v ruke v horách. Včera jeden takýto veľký človek zomrel.

Veď každý chce v podstate dobre, alebo „keho volic“

04.04.2024

Tento sprostý národ je nepoučiteľný, lebo zvolil….. Iste to poznáte. Celé to však spočíva v inom. Ľudia radi žijú v bublinách, utvrdzujú sa vo svojich názoroch s rodinou, priateľmi, s ostatnými sa hádajú akí sú hlupáci. Celkovo vždy keď sa prejde na politické záležitosti, najmä tie parlamentné, vždy ideme aspoň o tri poschodia dole a voliči radi napodobňujú [...]

Vinník vojny je známy! Pracujúci krvácajú, kapitalisti si pakujú vrecká

26.02.2024

Vážení čitatelia, zverejňujem svoj, pevne verím že dôsledný triedny názor na vojnové štvanice posledných rokov, ktorý však vôbec nezodpovedá dnešným názorom pospolitého ľudu, ktorý sa rád prikloní tu či tam, ale niekto to musí povedať, aby sme sa niekam posunuli a neboli nie len obeťami, ale i aktívnymi spoluvinníkmi. Vraj to treba deliť na dve časti, lebo ľudia [...]

Solidaritou ku generálnemu štrajku – reportáž z Beluše

13.04.2023

V posledné roky si ako človek s obmedzenými časovými možnosťami vyberám zhromaždenia a podujatia, ktoré podporím svojou účasťou. V poslednej dobe je na Slovensku aj mnoho takých, ktoré by som nepodporil, ani keby som nevedel čo s časom. Ešte nedávno jedni vyšinutí vyvreskovali čosi o rúškach, nanorobotoch v tyčinkách, o rozrušovaní detských mozgov bezkontaktným [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.