Založ si blog

Ku konšpiráciám okolo VZDOR-strany práce

Myslím si, že ako predsedovi VZDOR-strany práce mi náleží povinnosť reagovať na niektoré príspevky o našej strane, kde niektorí sa domnievajú, že sme „narýchlozbúchaná“ strana, ktorá je platená niekým, kto má iný záujem, než je náš skutočný program. Vidíme, že svojou disciplínou a odhodlanosťou mnohých vytáčame. Vytáčame presne tých, ktorí hovoria, že treba byť šikovný a odhodlaný – ale len pokiaľ ide o biznis.

Zatiaľ čo na nás sa pre pár zarobených eur spustila lavína podozrenia, nikomu nevadí, že súčasné buržoázne strany, inštitúty a médiá sa v peniazoch topia.

VZDOR-strana práce nevznikla zo dňa na deň

Podaktorí sa domnievajú, že VZDOR-strana práce vznikla takým spôsobom, že prišiel niekto vplyvný, dal dohromady niekoľko zapredancov ochotných predať svoju tvár a charakter, naučil ich pár hesiel a takto vznikla nová strana. Realita je však úplne iná. VZDOR-stranu práce založili ľudia, ktorí odmietli prezliecť kabát, po tom ako videli, že Komunistická strana Slovenska, v ktorej mnohí zakladajúci členovia pôsobili, nie je stranou komunistickou, ale skôr sociálnodemokratickou, ktorá nepracuje medzi ľuďmi, ale len nekonečne schôdzuje.

Po dlhoročných straníckych bojoch sme sa rozhodli odísť a založiť novú, skutočne marxisticko-leninskú stranu, názormi a činmi, spojenú s ľuďmi. A dnes sme radi, že sme tak spravili, pretože vidíme, že naša energia nie je mrhaná zbytočne, postupne rastieme, budujeme štruktúry a dokážeme kontrovať režimnej propagande, organizovať vlastné podujatia. Medzitým sme nabrali množstvo ďalších, nových členov, ktorí predtým neboli členmi žiadnej politickej strany.

Takto a nijako inak vzniklo v septembri 2013 občianske združenie VZDOR-hnutie práce, ktoré sa neskôr zmenilo na politickú stranu a všetko bude zavŕšené najbližším I. zjazdom. Takže ak tu niekto ľudí, ktorí roky hovoria a robia to isté označí za zapredancov s dokrútenou chrbticou, je to len pokus o hrubú urážku.

Na druhej strane chápem ich pochybnosti, pretože dnešná spoločnosť je preplnená zapredancami a zradcami svojich najbližších, prezliekačmi kabátov. A človek je potom zaskočený, keď nájde skupinu ľudí, ktorá to myslí vážne.

Viac o formovaní VZDOR-strany práce si môžete prečítať napríklad v tomto zborníku ešte z roku 2012, ktorý však hovorí o celom období pred tým.

Soroš, Markíza, farebné kontrarevolúcie  a iné bludy

Jeden z diskutujúcich na facebooku Ervin Kormoš písal o tom, že nám tečú peniaze od Soroša, ktorý rád financuje prozápadné „revolúcie“ ako o hotovej veci a „všeobecne známom fakte“. Vraj sa tiež podobáme na nejaké srbské hnutie OTPOR a neviem čo ešte. V prvom rade je mi známe že, Soroš vždy financoval antikomunistickú kampaň a plošnú privatizáciu, nie presný opak. Tiež mi nie je známa žiadna iná marxisticko-leninská organizácia, ktorá bola týmito kruhmi platená. Ak niekto o nejakej vie, nech ju vymenuje, alebo nech je naveky ticho. Ďalej že by nás mali platiť tí, ktorí platia súčasné médiá, pri ktorých spravodajstve nám stúpa tlak? Zaujímavá logika, ale opäť opakujem, že chápem tieto pochybnosti, lebo dnes sme si zvykli nedôverovať absolútne nikomu. Ak by bol však pán Soroš taký debil a naozaj by nás chcel finančne podporiť, rád mu číslo účtu poskytnem. Našou podmienkou však je, že by nemohol chcieť nič „na oplátku“, len to, že splníme to, o čom hovoríme.

Ak by strane VZDOR šlo o to, len získať tupú masu voličov a nie o pravdu, tak by sme sa s vami ani nebavili. Len by sme získali tých, ktorých potrebujeme pre hlasy a robili sme si v parlamente po svojom. Zatiaľ čo my sa donekonečna zaoberáme neraz primitívnymi útokmi na našu stranu, musíme vysvetľovať základné veci fungovania spoločnosti, iné stránky by vás jednoducho zablokovali, alebo nereagovali, ako to poznáme z našej praxe.

Necítili by sme sa a ani sa necítime absolútne nikomu z mimostraníckych prispievateľov do fondu solidarity zaviazaní, pretože to nie sú peniaze pre nás, na naše osobné kontá, pre náš blahobyt z práce iných. Patrí im však naša vďaka, úcta a záväzok, že ich použijeme k tým účelom, ktoré deklarujeme.

Kto komu vidí do karát?

Ešte ako člen SZM som sa zúčastnil priateľského stretnutia s Komunistickou mládežou Rakúska. Opýtal som sa ich, koľko majú členov a ich zástupca mi s úsmevom povedal, že takéto informácie organizáciám mimo neposkytujú. A tu si nejaký diskutér z internetu myslí, že organizácia ako my bezvýhradne zverejní pred celou verejnosťou kompletný zoznam členov, zrejme aj ich trvalé bydliská a čísla telefónov a predloží výpis z účtu. V dobe tajných služieb, stretávania sa skupín ako bilderberg, armád v rukách oligarchov, ovplyvňovania verejnej mienky cez inštitúty a médiá či prípravu vojenského konfliktu má organizácia pred týmito všetkými odhaliť všetky svoje štruktúry a prispievateľov, už nehľadiac na to, že mnohí by okamžite leteli z práce? My máme antikomunistom a fašistom zverejňovať našu členskú základňu? Videli ste už takú vojnu, kde bojujúce strany dopredu ohlásili druhej strane počet vojakov, stav munície a aj polohu? Toto môžu od nás chcieť ľudia, ktorí politiku poznajú skutočne len z klikania po Facebooku.

A tak strana VZDOR, ktorá nemá v súčasnosti žiadneho plateného funkcionára (hoci chceme, aby to tak bolo), ale dáva peniaze tam, kde je to podľa nich potrebné, napríklad do propagácie našich myšlienok, je 100-krát podozrivejšia než napr. strana NOVA pána Lipšica, ktorá hneď po vzniku mala platených ľudí, ktorí sa mohli naplno venovať straníckym veciam na lokálnej úrovni, zatiaľ čo členovia ústredných orgánov strany VZDOR trávia hodiny na stavbách či vo fabrikách a stranícku prácu vykonávajú po večeroch a víkendoch – ak ho majú voľný.

Disciplinovaná členská základňa a sympatizanti

VZDOR-strana práce je charakteristická tým, že v nej funguje samofinancovanie ale aj obetavosť členov a sympatizantov. Napríklad na poslednom zasadnutí ÚR sa pre stranu vyzbieralo 110€. Keď sa dajú robiť napr. tričká, tak ich nerozdáme, ale každý vyplatil vstupné náklady. Takže áno, z príspevkov našich členov a sympatizantov vieme zaplatiť aj billboardovú kampaň či reklamu na Facebooku. Každý prispieva podľa svojich možností a nie každý má plat 400 €. Uvítal by som však aj iné formy financovania, ako napr. založiť firmu, ktorá by jednak zamestnala našich ľudí a prebytočný zisk z nej by nešiel na žranice, luxus a kontá jednotlivca, ako to poznáme zo súčasnosti, ale na posilnenie revolučnej organizácie.

A predstavte si, že ak takú založíme, tak možno o nej ani nebudete vedieť :) A je mi to úplne jedno.

 

Stanislav Pirošík

predseda VZDOR-strana práce

Vinník vojny je známy! Pracujúci krvácajú, kapitalisti si pakujú vrecká

26.02.2024

Vážení čitatelia, zverejňujem svoj, pevne verím že dôsledný triedny názor na vojnové štvanice posledných rokov, ktorý však vôbec nezodpovedá dnešným názorom pospolitého ľudu, ktorý sa rád prikloní tu či tam, ale niekto to musí povedať, aby sme sa niekam posunuli a neboli nie len obeťami, ale i aktívnymi spoluvinníkmi. Vraj to treba deliť na dve časti, lebo ľudia [...]

Solidaritou ku generálnemu štrajku – reportáž z Beluše

13.04.2023

V posledné roky si ako človek s obmedzenými časovými možnosťami vyberám zhromaždenia a podujatia, ktoré podporím svojou účasťou. V poslednej dobe je na Slovensku aj mnoho takých, ktoré by som nepodporil, ani keby som nevedel čo s časom. Ešte nedávno jedni vyšinutí vyvreskovali čosi o rúškach, nanorobotoch v tyčinkách, o rozrušovaní detských mozgov bezkontaktným [...]

Majú sa spojiť Slovania či proletári?

20.03.2023

Téma slovanstva po duchovnej a kultúrnej stránke je mi veľmi blízka. Občas však v týchto kruhoch, na internetoch, ale aj medzi rôznymi občianskymi iniciatívami narazím na politické želanie, aby sa všetci Slovania spojili a vymanili sa spod súčasného systému. Aký máš problém? Niekedy je otázne, čo sa „problémami súčasného systému“ rozumie. Častokrát sa problém [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.