Založ si blog

Protiľudový režim potrebuje novú generáciu idiotov

V súčasnej dobe sledujeme u istých skupín mládeže, ktorá je pod silným vplyvom kapitalistickej propagandy, efekt sebabičovania. Zatiaľ čo na vysokoškolskej prednáške o tom, že za vzdelanie sa musí platiť zožal bývalý český prezident potlesk, na Slovensku niektoré skupiny protestujú proti tomu, že študenti a dôchodcovia cestujú od 17.novembra vo vlakoch zadarmo.

 

Rešpektujú, že tu sa dobre mať nebudeme

Tieto sebabičujúce názory majú svoju logiku. Chápu, že v kapitalistickom režime sa väčšina ľudstva nebude mať zo dňa na deň lepšie ale horšie. Chápu, že mať sa lepšie je možné len požičiavaním si a zadlžovaním sa. Napriek tomu, že kapitalistický režim je obhajovaný ako pokrokový a prosperujúci, nemali by teda títo ľudia požadovať, aby sa prosperita prejavila aj v živote spoločnosti? Títo ľudia budú radšej tlieskať sociálnym škrtom – ktoré sa ich zrejme netýkajú. Pochádzajú totiž väčšinou zo spoločnosti, ktorá zo súčasného protiľudového zriadenia ťaží a platiť za vlak pre nich nie je problémom. Oni sa majú dobre, nechcú teda bičovať seba, akoby sa zdalo v úvode, ale chcú bičovať iných. Naša strana má s týmito mládežníkmi predsa len niečo spoločné. Aj my si uvedomujeme, že mať sa dobre v kapitalizme je luxus – no na rozdiel od nich sa tomu nechceme podriadiť, ale burcujeme podrobenú spoločnosť k tomu, aby sme toto zriadenie spoločne zvrhli a využijeme k tomu aj cestovanie bez platenia.

Prečo práve teraz?

Počas pôsobenia všetkých poprevratových vlád sme mohli pozorovať šafárenie s peniazmi na všetky možné strany. Či už sa jedná o rozpredaj štátneho hospodárstva, strategických podnikov, dotácie pre teroristov z NATO, predražovanie štátnych zákazok, euroval, odpúšťanie daní a dotovanie firiem, kde Slováci a Slovenky pracujú za smiešne mzdy…. Nie, títo mladí protestujú až v čase, keď sa niečo ušlo aj bežným ľuďom.

Majú pravdu – nič nie je zadarmo

Toho sme si vedomí aj my, mladá komunistická strana VZDOR. Ani našim cieľom nie je, aby mal niekto niečo zadarmo – práve naopak, odmietame, aby niekto bezprácne prišiel k majetkom – či už malým, alebo obrovským. Tu si však musíme uvedomiť, že momentálne pracujúca trieda vykonáva obrovskú nadprácu v prospech kapitálu. Z tejto krajiny idú na súkromné kontá miliardové čiastky a to čo ostane v kase sa premrhá tými, ktorí sú zas len bábkami či priateľmi vykorisťovateľov. Ak by pracujúca trieda mala v rukách hospodárstvo, ktoré by jej slúžilo, neriešili by sme tu malichernosti kvôli omrvinkám, ktoré nám tu páni nechali.

Fico a antifico je to isté ako demokrati a republikáni

Odmietame hrať sa tu na voľby a rozdeľovať na Fica a tých, ktorí stoja proti nemu. Je to podobné ako v USA, ktoré sú vraj vzorom demokracie a v skutočnosti sa tam striedajú len dve politické strany (najväčší nepriatelia demokracie – tzv. Demokratická strana a najväčší nepriatelia republiky, tzv. Strana republikánov)  napojené na tých istých sponzorov (mimochodom v KĽDR sú strany tri). Všetky vlády a strany sa rovnako podieľali na likvidácii vlastnej krajiny a predhodení jej obyvateľstva ako lacnej a navyše vďačnej koristi kapitálu. Tu nejde o boj Smeru s opozíciou, lebo je to boj diabla so satanom.

Pseudorebélia

Ak nejaká akože alternatívna, inteligentná (no v skutočnosti úplne poplatná režimu) skupina s populárnym názvom “AntiFico” zorganizuje hromadný zoskok z útesu na protest proti Ficovi, tak sa ho zrejme zúčastnia stovky “mladých a inteligentných”, ktorí sa celý život o politiku nezaujímali ale dostali sa k ním ťažko rebelujúce informácie cez facebook. Žiaľ oni si neuvedomujú, že ak odíde Fico, príde ďalší hajzel. Či už Procházka, Radičová, Kaník, alebo obyčajní ľudia, ktorí pomáhali Radičovej pri “úspornom balíčku” a dvíhaní daní. A prosím mladých inteligentov aby neoznačovali Fica za komunistu – je to urážka VZDOR-strany práce, jedinej komunistickej strany na Slovensku.

Prečo sa môže protestovať proti vláde a môžeme si robiť srandu s politikov?

Preto, lebo urážaním, protestovaním, ale aj zvrhnutím a odvolaním celej vlády nič nezmeníme. To totiž nie je skutočná vláda. Príde iná. Podstatné je, že hospodársky systém založený na vykorisťovaní sa nezmení a preto to vykorisťovateľom neprekáža. Nadávanie na politikov tomuto systému pomáha, lebo sú viditeľným hromozvodom pre náš hnev. Očakávame od nich, že v prehnitom systéme budú robiť zázraky, ak sa zázraky nedejú, tak ideme protestovať. Skúste ju však nahradiť vládou, ktorá chce zmeniť hospodársky systém. Až potom uvidíme ako vie vládnuca trieda kopať okolo seba.

 

Stanislav Pirošík

predseda VZDOR-strana práce

Vinník vojny je známy! Pracujúci krvácajú, kapitalisti si pakujú vrecká

26.02.2024

Vážení čitatelia, zverejňujem svoj, pevne verím že dôsledný triedny názor na vojnové štvanice posledných rokov, ktorý však vôbec nezodpovedá dnešným názorom pospolitého ľudu, ktorý sa rád prikloní tu či tam, ale niekto to musí povedať, aby sme sa niekam posunuli a neboli nie len obeťami, ale i aktívnymi spoluvinníkmi. Vraj to treba deliť na dve časti, lebo ľudia [...]

Solidaritou ku generálnemu štrajku – reportáž z Beluše

13.04.2023

V posledné roky si ako človek s obmedzenými časovými možnosťami vyberám zhromaždenia a podujatia, ktoré podporím svojou účasťou. V poslednej dobe je na Slovensku aj mnoho takých, ktoré by som nepodporil, ani keby som nevedel čo s časom. Ešte nedávno jedni vyšinutí vyvreskovali čosi o rúškach, nanorobotoch v tyčinkách, o rozrušovaní detských mozgov bezkontaktným [...]

Majú sa spojiť Slovania či proletári?

20.03.2023

Téma slovanstva po duchovnej a kultúrnej stránke je mi veľmi blízka. Občas však v týchto kruhoch, na internetoch, ale aj medzi rôznymi občianskymi iniciatívami narazím na politické želanie, aby sa všetci Slovania spojili a vymanili sa spod súčasného systému. Aký máš problém? Niekedy je otázne, čo sa „problémami súčasného systému“ rozumie. Častokrát sa problém [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.