Založ si blog

Dôchodkom pomôže revolúcia, nie reformy

I ja som sledoval vyjadrenia slovenských politikov, ktorí jednali o zavedení stropu odchodu do dôchodku na hranici 64 rokov. Bez ohľadu na politický odtieň buržoáznych strán sa vyjadrili, že je možné zaviesť strop 64 rokov, ale len keď prídu reformy a síce – že ten dôchodok bude mizerne malý, alebo že sa budú musieť dvihnúť dane, aby to bolo z čoho zaplatiť.

Nepochybujem o tom, že všetci logicky uvažujúci ľudia mali tiež chuť vtrhnúť do televízie a vysvetliť im, že peniaze na dôchodky existujú. Sú ich plné kontá domácich i zahraničných kapitalistov, ktorým tu spravujeme majetky.

Hovoria, že nemáme na dôchodky peniaze a pritom rozpredali kompletný národný majetok ČSSR. Hovoria že sa nerodia deti a zaviedli systém, ktorý uvalil na mladých úžernícke hypotéky. Vyháňa chlapov a ženy na montáže, za pás či utierať zadky a robiť sluhov do cudziny. Aby sa mohli osamostatniť a nakŕmiť najskôr banku a až potom svoje deti.

Je absurdné, aby sme na jednej strane počúvali o tom, že ekonomika rastie, že vyrobíme a vyprodukujeme každým rokom viac a že rastie HDP a na druhej strane počúvame, že sa nám to neprejaví v životnej úrovni.

Logicky – ak stúpa produktivita, tak by mal vek odchodu do dôchodku klesať. Ale žiaľ – neprodukujeme pre seba. Produkujeme pre iných. Produkujeme pre tých, ktorí by mohli dôchodkovať aj celé tisícročia..

Kapitalisti otvorene priznávajú protiľudovosť systému, ale vykladajú nám to svojimi grafmi. Ja týmto grafom rozumiem, ale odmietam sa im prispôsobovať – teda umrieť v práci. Existuje aj iná možnosť – povaliť systém, ktorý takéto grafy produkuje a zaviesť systém iný – spravodlivejší, taký ktorý má na prvom mieste človeka a nie vytĺkanie ziskov.

Dnes Vám ho ponúkam vo forme reklamného letáku:

Grafika: autor

Veď každý chce v podstate dobre, alebo „keho volic“

04.04.2024

Tento sprostý národ je nepoučiteľný, lebo zvolil….. Iste to poznáte. Celé to však spočíva v inom. Ľudia radi žijú v bublinách, utvrdzujú sa vo svojich názoroch s rodinou, priateľmi, s ostatnými sa hádajú akí sú hlupáci. Celkovo vždy keď sa prejde na politické záležitosti, najmä tie parlamentné, vždy ideme aspoň o tri poschodia dole a voliči radi napodobňujú [...]

Vinník vojny je známy! Pracujúci krvácajú, kapitalisti si pakujú vrecká

26.02.2024

Vážení čitatelia, zverejňujem svoj, pevne verím že dôsledný triedny názor na vojnové štvanice posledných rokov, ktorý však vôbec nezodpovedá dnešným názorom pospolitého ľudu, ktorý sa rád prikloní tu či tam, ale niekto to musí povedať, aby sme sa niekam posunuli a neboli nie len obeťami, ale i aktívnymi spoluvinníkmi. Vraj to treba deliť na dve časti, lebo ľudia [...]

Solidaritou ku generálnemu štrajku – reportáž z Beluše

13.04.2023

V posledné roky si ako človek s obmedzenými časovými možnosťami vyberám zhromaždenia a podujatia, ktoré podporím svojou účasťou. V poslednej dobe je na Slovensku aj mnoho takých, ktoré by som nepodporil, ani keby som nevedel čo s časom. Ešte nedávno jedni vyšinutí vyvreskovali čosi o rúškach, nanorobotoch v tyčinkách, o rozrušovaní detských mozgov bezkontaktným [...]

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.

hazard, hracie automaty, vyherne automaty

Poslanci schválili úplný zákaz pôsobenia herní a kasín na území Banskej Bystrice

23.04.2024 18:38

Mestskí poslanci posledných viac ako desať rokov pravidelne diskutovali o regulácii hazardných hier, ale nikdy ich úplne nezakázali.

Peter Náhlik

Parlamentný výbor chce od poslanca Náhlika vysvetlenie k jeho majetkovým pomerom

23.04.2024 17:45

Mal by vysvetľovať, prečo neuviedol v majetkovom priznaní za rok 2022, že vlastní vilu v Bratislave.