Založ si blog

Nech sa Sulík prepadne do Západného Nemecka

Keď Richard Sulík začal písať o tom, ako chudák nemohol ísť na Veľký piatok do obchodu, zrejme si myslel, že vystihuje problémy minimálne 80% Slovákov. Po sprche komentárov na jeho adresu možno zistil, že Slováci žijú niekde inde ako on. Strana Sloboda a Solidarita (i keď sa pýtam sloboda pre koho? Solidarita pre koho?) je známa tým, že sa veľmi netají svojimi protiľudovými názormi. Nedávno pani Cigániková hovorila o ťuťmákoch, ktorým sa zdá 3000 € mesačne veľa, zatiaľ čo iným, šikovným a schopným sa to máli a  nebudú sedieť po parlamentoch za takúto almužnu.

Pred pár rokmi strana SaS zahviezdila návrhom skresať nehorázne platy europoslancov, ale s tým, že oni sa týchto benefitov nevzdajú, lebo oni si ich zaslúžia. Veľmi dobre si pamätám i na návrh Richarda Sulíka že treba odmeniť poslancov za ušetrené peniaze počas vlády Ivety Radičovej. Na kom šetrili? Na nás. Koho chceli za to odmeniť (teda rozhadzovať)? Samých seba.

K vyjadreniu Richarda Sulíka o obmedzovaní slobody nakupovať kedykoľvek padlo od ľudí mnoho múdrych komentárov. Až som sám prekvapený, myslel som si, že nemajú radi len Fica. Preto si dovolím len dva krátke postrehy.

Prvým postrehom je, že Richard Sulík, ako zarytý liberál je na oko nepriateľom toho, aby nám niekto niečo diktoval. Štát nám nesmie povedať jedenáste prikázanie „Vo sviatok nenakúpiš!“. Hovorí že o tom vraj majú rozhodovať páni majitelia. Takže štát nám nesmie povedať nič, ale pán majiteľ nám môže povedať „Prac sa vo sviatok do roboty!“. Má na to právo, veď on nás predsa vlastní. Pán majiteľ možno bude na nejakej veľkonočnej lyžovačke, on za pokladňou rovnako ako pán Sulík stáť nebude.

Takže pán Sulík vôbec nie je toho názoru, že nám nikto nemôže hovoriť čo máme robiť. Je to obyčajný beštiálny predstaviteľ buržoáznej totality.  Pán Sulík chce demokraciu len pre otrokárov, ktorí vlastnia výrobné prostriedky a otrokov, ktorí sú s nimi zviazaní, lebo sú nútení predávať svoju prácu.

Ale pozor, pán Sulík nám vyrazil argumenty! Ak sa vám to nepáči – zmeňte prácu! Pán Sulík, hovorí, že keď bude vo vláde, tak niečo zmení. Hovorí, že zruší voľné sviatky, lebo sa mu to nepáči, aj keď on voľno má. On to zmení – ale vy nič nemeňte, vy utekajte hneď do inej práce. Hlavne nebojujte za svoje práva a požiadavky. Nepáči sa vám? Choďte preč. Tak potom nech sa pán Sulík o nič nebojuje, nech nič nepresadzuje a nech si hľadá inú krajinu. Na svete je ich viac ako 150.

Netreba zabúdať ani na to, že všetky sociálne výdobytky vznikli práve bojom za svoje práva, lebo voľný trh to je magor. On hľadí len na peniaze, nie na človeka. Keby bolo tak ako on chce, tak doteraz robíme 14 hodín denne, soboty, nedele a spíme na slame.

Nech sa pokojne prepadne do Západného Nemecka odkiaľ prišiel. Len aby nezistil, že aj tam vo sviatok nenakúpi….

 

Vinník vojny je známy! Pracujúci krvácajú, kapitalisti si pakujú vrecká

26.02.2024

Vážení čitatelia, zverejňujem svoj, pevne verím že dôsledný triedny názor na vojnové štvanice posledných rokov, ktorý však vôbec nezodpovedá dnešným názorom pospolitého ľudu, ktorý sa rád prikloní tu či tam, ale niekto to musí povedať, aby sme sa niekam posunuli a neboli nie len obeťami, ale i aktívnymi spoluvinníkmi. Vraj to treba deliť na dve časti, lebo ľudia [...]

Solidaritou ku generálnemu štrajku – reportáž z Beluše

13.04.2023

V posledné roky si ako človek s obmedzenými časovými možnosťami vyberám zhromaždenia a podujatia, ktoré podporím svojou účasťou. V poslednej dobe je na Slovensku aj mnoho takých, ktoré by som nepodporil, ani keby som nevedel čo s časom. Ešte nedávno jedni vyšinutí vyvreskovali čosi o rúškach, nanorobotoch v tyčinkách, o rozrušovaní detských mozgov bezkontaktným [...]

Majú sa spojiť Slovania či proletári?

20.03.2023

Téma slovanstva po duchovnej a kultúrnej stránke je mi veľmi blízka. Občas však v týchto kruhoch, na internetoch, ale aj medzi rôznymi občianskymi iniciatívami narazím na politické želanie, aby sa všetci Slovania spojili a vymanili sa spod súčasného systému. Aký máš problém? Niekedy je otázne, čo sa „problémami súčasného systému“ rozumie. Častokrát sa problém [...]

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.