Hokej 4: 0, bude pršať. .. . a 52 mŕtvych Palestínčanov

14. mája 2018, pirosik, Nezaradené

Žiaľ aj tieto suché správy odzrkadľujú veľmi nerovný no vytrvalý boj Palestínčanov za svoje práva, lepšie povedané už za svoju holú existenciu. Tak ako sa nacisti správali k Židom, tak sa sionisti už celé desaťročia správajú k Palestínčanom.

Každý kto zhliadne meniace sa mapy štátu Izrael musí vidieť, že tento fašistický štát sa snaží zlikvidovať akúkoľvek palestínsku samosprávu a ovládnuť kompletne celé územie bývalej Palestíny. Vyháňanie Palestínčanov sa deje rôznymi metódami a to od vyhlásenia nejakého územia za vojenskú oblasť,  cez zabránenie možnosti návratu do domova, pokiaľ Palestínci opustia územie, až po obyčajnú okupáciu a budovanie nových osád pod dohľadom silových zložiek.

Čo robiť ako Palestínčan? Tak ako si svoj názor môžete napísať na papier a strčiť si ho do zadku, tak isto si ho môžete napísať aj na transparent. Efekt je rovnaký, útlak a okupácia pokračuje. Pokiaľ Palestínčania začnú jednať z pozície sily, sú vystavení útokom jednej z najmodernejších armád na svete.

A medzinárodné spoločenstvo? Nič. Toto nie je Kosovo ani Krym. Teda žiadne reči o porušovaní ľudských práv, žiadne sankcie.

Život ide ďalej,  zajtra hráme s Bielorusmi….