Kedy si aj chlapi na dielni odhlasujú vyšší plat?

27. novembra 2016, pirosik, Nezaradené

Nie len mňa, ale aj všetkých naokolo pobúrila arogancia členov strany „Sloboda a solidarita“. Avšak čo čakať od strany, ktorá klame už len svojim názvom?

Poslanci za SaS na schôdzi vyplakávajú, že za svoju údajnú prácu málo zarábajú. Plačú, že topmanažéri v podnikoch zarábajú aj 10 000 € a plat poslanca je pre nich absolútne smiešny. Vraj tu chcú dotiahnuť šikovných ľudí, ktorí niečo vybudovali. Pracujúci, ktorí nezarábajú 10 tisíc EUR, ale len úbohý zlomok z tejto sumy – tí sú pre pani poslankyňu Cigánikovú ťuťmáci so zlatou vidličkou v zadku. Páni poslanci, panie poslankyne, dávajte si veľký pozor na to čo hovoríte – pretože národ vás počúva! Okrem toho vášho odtrhnutého sveta je tu aj svet reálny a to čo poviete vo svojom svete sa dostane aj nám – do sveta každodennej reality.

Vaše správanie je pre nás otvorenou drzosťou a výsmechom do tváre. Neviem aká je vaša motivácia sedieť v NR SR, ak sa vám máli, tak sa vráťte do svojich firiem a poberajte svojich 10 000 € mesačne pre vaše špeciálne žalúdky a nadľudské potreby. Verte, že keď odídete, my to ani nepocítime. Naša motivácia je úplne iná než tá vaša. Naši predchodcovia sa nepýtali, koľko budú zarábať, naši predchodcovia položili za národ i život, organizovali povstanie, boli väznení v kapitalistických a fašistických žalároch a to všetko BEZPLATNE – pretože pre nich „sloboda“ a ani „solidarita“ neboli len prázdne slová.

 

A keďže naša strana má úplne inú motiváciu, prečo chce vstúpiť do NRSR, máme tomu prispôsobené aj stanovy a smernice, kde sa jasne hovorí, že zastupiteľ odovzdáva svoj plat strane a tá ho vypláca tak, aby mohol viesť bezproblémový život a nemusel sa obávať o budúcnosť. Lenže to by ste museli robiť politiku pre ľudí a nie pre peniaze. Veľmi dobre si pamätám, ako váš predseda pán Sulík počas vašej krátkej vlády navrhol udeliť poslancom odmeny za „ušetrenie peňazí“ – a ako ste ich ušetrili? Sociálnymi škrtmi – a dvíhaním daní! Ľudí ste okradli a okradnuté peniaze ste si chceli rozdeliť na odmenách. Odmeňovali ste sa za zbedačovanie.

 

Mám vážny problém s vašim tvrdením o topmanažéroch, ktorých treba dotiahnuť do parlamentu. Mám aj vážne pochybnosti o charakteroch takýchto „topmanažérov“. Topmanažér robí všetko pre prachy, nie preto, že chce niekomu dobre. Kam tí vaši topmanažéri dotiahli štátne podniky o tom ani netreba diskutovať. Už nehovoriac o prípadoch, kedy bola účelovo vydokladovaná strata, aby sa taký podnik predal za pár šupov. „Topmanažér“ – to je taká karikatúra malomeštiaka, často krát arogantný človek bez charakteru, požierajúci všetky výhody svojho postavenia. Nezaujíma ho ani národ a ani podnik, pokiaľ z toho nič nemá. A teraz si predstavte, že ho posadíte do NR SR – komu sa bude zodpovedať? Bude niesť nejakú zodpovednosť za svoje činy? Rozhodne nie, bude na nás kašlať a poberať za to veľké peniaze. Buďte radi že máte vobec to čo máte. Pri troške humoru nám môžete poslať anonym do redakcie časopisu, napíšeme váš príbeh vykorisťovaného zbedačeného poslanca – možno sa vám vyzbierame v rámci fondu solidarity, alebo pošleme nejaký balíček 🙂

 

Až keď si chlapi na dielni budú môcť odhlasovať výšku platu, až potom sa bavme o vašom rozmrazovaní.

 

Som presvedčený, že ten kto chce dobre svojmu národu nefňuká, že sa mu mália tie tisíce a chce aspoň 5 ciferné číslo na výplate. Ten, kto chce dobre svojmu národu, ten bojuje za jeho práva celý svoj život, bez ohľadu na to, či sedí v parlamente, alebo v práci, alebo sa schováva s puškou v ruke v horách. Včera jeden takýto veľký človek zomrel.