Založ si blog

Študenti ponúkajú Dzurindu

Viem, písal som už po prvom tzv. proteste proti korupcii. Dokonca som o ňom hovoril aj na prvomájovom zhromaždení. Avšak keď si organizátori dali námahu zorganizovať ďalší protest, dám si aj ja námahu ho okomentovať.
Tento krát však nebudem vysvetľovať, že aj keby sme odstránili všetkú korupciu, veľa to v našich životoch nezmení a skúsim sa na to pozrieť z úplne inej – povedzme politickej stránky.

 

Na Facebooku si píše veľa ľudí, veľa ľudí si aj telefónuje – „Mám nápad! Spravne také či onaké zhromaždenie, hentaký či onaký protest“. Niektorí ľudia vymýšľajú organizovať zhromaždenia ku každej hlúposti a vačšinou ostávajú bez povšimnutia, alebo končia o počte 30 až 200 ľudí a z médií sa nedozvieme nič o ich konaní, nieto ešte aby sme sa niekoľko týždňov vopred dozvedeli, že sa niečo chystá a aby celá krajina o tomto proteste hovorila.

 

O tom, že hlavní organizátori protestu – chlapec a dievča (aké romantické) sú politicky angažovaní a poznajú sa s politickými činiteľmi či už s prostedia strán, politických novinárov z Denníka N či inštitútov nie je pochýb. Nejedná sa teda o klasických študentov, ktorým sa len nepáči súčasný stav. A práve toto napojenie na politické skupiny je zárukou toho, že akcia bude mať dobré promo. Tieto protesty nemusia byť otvorene napojené na politické strany opozície či novovznikajúce subjekty. Stačí, ak útočí na ich oponentov. Každý protest proti Ficovi je u opozície vítaný. Ja nehovorím, že im musia za to kadeaké mimovládky platiť. Tiež by som bol rád, keby mi ako politicky angažovanému študentovi niekto pomohol takouto reklamou alebo technickým zabezpečením akcie.

 

Poďme však ďalej k obsahu protestu – KORUPCIA. Komu by nevadila korupcia? Ktorý hlupák by neprišiel na protest proti korupcii? Akcia na túto tému sa dá zorganizovať aj v nedelu o polnoci. Vďačná a nekritizovateľná téma. Veď proti korupcii sa organizuje aj politická opozícia proti Lukašenkovi či Putinovi. Tu však podľa mojho názoru nejde o to vyadriť nesúlas s korupciou, ale ukázať, že mladí nechcú Fica ale chcú „slušnú“ opozíciu. Myslím si to preto, lebo tá kritika sa týka prevažne súčasnej vládnej garnitúry. Všetko je to doplnené Ivetou Radičovou ako tajnou hosťkou v relácii Inkognito, ktoré sa rovnalo priam zostúpeniu Panny Márie Guadalopskej a ktorej všetci, vrátane Maroša Kramára „držali palce“. Jej prejavu boli v relácii venované dlhé minúty, už chýbala len tribúna a mávatká.

 

Ďalším dokazom vyhranenosti organizátorov sú napríklad vlajky Európskej únie, ktoré už o mnohom vypovedajú a dajú sa zaradiť do jedného súdka s demonštráciami v okolitých krajinách. Tu sa predsa demonštruje proti korupcii a nie za EÚ. Tak by ma zaujímalo, ako by sa organizátori protestu zachovali, keby tam niekto prišiel napr. s červenou zástavou? Boli by označení za nežiadúcich provokatérov? Celý ten nádych zhromaždení – vrátane osádky hercov, ktorí radi stoja na pódiu za Sulíkom a Matovičom doslova kričia: „Voľte liberálnu pravicu!“

Študenti teda ponúkajú Dzurindu a jeho pokračovateľov. Poďme si však ešte v krátkosti pripomenúť, čo predchádzalo „vláde jednej strany“. Absolútna neschopnosť týchto „dobrákov“, ktorých máme vraj voliť a ktorí nevydržali ani dva roky. Oni sú otcom víťazstva Roberta Fica, ktorého chcú teraz zvrhnúť. Teraz dav na námestí kričí požiadavky liberálnej pravice – odvolajte toho a tamtoho, lebo to my chceme! Nezabúdajme, že kedysi niekoľkotisícový dav na ulici kričal „Popravte Miladu Horákovú!“

 

Nepohybujem o arogancii vlády Roberta Fica, nepochybujem o tom, že pokiaľ im chcete škodiť, sami budete mať problém. Nepochybujem o tom, že pravdu má ten, kto má v rukách políciu. A pokiaľ máte nejakú firmu, tak radšej držte hubu, lebo NAKA vám nájde že ste raz nezaplatili DPH v potravinách. Vy to im vykrikovať možete koľko chcete, nedokážete im nič, len sa to otočí proti vám, vyšetrovaní budete vy. Dokonca sám verím Igorovi Matovičovi tie tvrdenia o vyhrážkach. Na druhej strane – tak mu treba. Pokiaľ on ide byť 100% čistý a morálny a ide ľudí naháňať pre také hlúposti a bežné veci, ako zaplatený inzerát bez DPH, tak potom nech sa nečuduje, keď lustrujú aj jeho firmu.

 

Čo však ďalej? Vieme, že všetky protesty vyšumia. Pamatajme na Gorilu, pamatajme na protesty Bonaparte. Veď toto je to isté, akurát bez Matoviča a oficiálnych politických strán. Študenti sa musia posunúť ďalej a začať riešiť veci politickou cestou. A potom sa objaví nový, mladý Dzurinda. Len sa bude mať iné meno a priezvisko.

 

Preto si myslím, že je načase prestať vymieňať figúrky na šachovnici, ale začať hrať inú spoločenskú hru. Napríklad mlyn.

Veď každý chce v podstate dobre, alebo „keho volic“

04.04.2024

Tento sprostý národ je nepoučiteľný, lebo zvolil….. Iste to poznáte. Celé to však spočíva v inom. Ľudia radi žijú v bublinách, utvrdzujú sa vo svojich názoroch s rodinou, priateľmi, s ostatnými sa hádajú akí sú hlupáci. Celkovo vždy keď sa prejde na politické záležitosti, najmä tie parlamentné, vždy ideme aspoň o tri poschodia dole a voliči radi napodobňujú [...]

Vinník vojny je známy! Pracujúci krvácajú, kapitalisti si pakujú vrecká

26.02.2024

Vážení čitatelia, zverejňujem svoj, pevne verím že dôsledný triedny názor na vojnové štvanice posledných rokov, ktorý však vôbec nezodpovedá dnešným názorom pospolitého ľudu, ktorý sa rád prikloní tu či tam, ale niekto to musí povedať, aby sme sa niekam posunuli a neboli nie len obeťami, ale i aktívnymi spoluvinníkmi. Vraj to treba deliť na dve časti, lebo ľudia [...]

Solidaritou ku generálnemu štrajku – reportáž z Beluše

13.04.2023

V posledné roky si ako človek s obmedzenými časovými možnosťami vyberám zhromaždenia a podujatia, ktoré podporím svojou účasťou. V poslednej dobe je na Slovensku aj mnoho takých, ktoré by som nepodporil, ani keby som nevedel čo s časom. Ešte nedávno jedni vyšinutí vyvreskovali čosi o rúškach, nanorobotoch v tyčinkách, o rozrušovaní detských mozgov bezkontaktným [...]

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj poľské letisko používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.

Zoran Milanovič

Chcel byť hráč i rozhodca. Záhrebský Trump ešte nepovedal posledné slovo

18.04.2024 17:31

Bolo to, akoby sa Zuzana Čaputová z pozície hlavy štátu uchádzala o premiérsky post. A hoci chorvátsky prezident Zoran Milanovič so svojimi sociálnymi demokratmi parlamentné voľby nevyhral, v procese formovania budúcej vlády zostáva stále v hre.