Založ si blog

Znásilnených 99%

Páni magnáti a sponzori politických strán si radi dávajú robiť štúdie o tom, čo majú hovoriť a ako sa majú tváriť, aby im to ľudia žrali a volili ich. Zámery môžu byť rôzne, od snahy dostať sa do parlamentu a získať tak ďalšie peniaze, alebo novými „ľudovými a skutočne občianskymi“ iniciatívami odobrať hlasy politickým súperom. Príkladov takýchto strán je mnoho. Ľudský hnev bol napríklad zneužitý pri strane Veci verejné v Českej republike, ktorá sa tvárila ako „strana zdola“, až dokiaľ neobsadila kreslá v parlamente. Vtedy otvorene zradila tých, ktorí jej naivne verili a prešla do tábora protiľudovej vlády k oligarchom a aristokratom.

Podobný projekt bola (je?) SDĽ, ktorej sa však so ziskom niečo nad 2% nepodarilo dostať do parlamentu, ale podarilo sa jej odobrať istú časť voličov Smeru. Táto sociálne cítiaca strana sa obnovila z ničoho nič, mala asi najdrahšiu kampaň a bola profesionálne zmanažovaná, od rozdávaní ruží v Prešove až po statický úsmev predsedu Blahu v televízii.

Štúdie však hovoria, že byť naľavo od Smeru nestačí a treba sa tváriť radikálnejšie. V čase, kedy ľudia začínajú prejavovať svoj hnev voči režimu, sa objavilo heslo „My sme 99%“. A toto heslo na Slovensku znásilnili ľudia zo zvyšného percenta. Zrazu sa objavila reklamná kampaň, na ktorú by sa všetci protestujúci museli skladať niekoľko rokov. Zrazu sa niekto nechutne bohatý zľutoval a začal sociálne cítiť. Skupina vyvolencov nadáva, že nás ovláda skupina vyvolencov. A či majú na postoch predsedov a vodcov hnutia také alebo onaké bábky, je irelevantné. Podstatné je to, že ide o ďalšiu snahu vládnucej triedy zneužiť ľudský hnev pre svoj prospech. 99% by malo vedieť, že ani 1% z toho, čo títo ľudia tvrdia, nemyslia úprimne.

Veď každý chce v podstate dobre, alebo „keho volic“

04.04.2024

Tento sprostý národ je nepoučiteľný, lebo zvolil….. Iste to poznáte. Celé to však spočíva v inom. Ľudia radi žijú v bublinách, utvrdzujú sa vo svojich názoroch s rodinou, priateľmi, s ostatnými sa hádajú akí sú hlupáci. Celkovo vždy keď sa prejde na politické záležitosti, najmä tie parlamentné, vždy ideme aspoň o tri poschodia dole a voliči radi napodobňujú [...]

Vinník vojny je známy! Pracujúci krvácajú, kapitalisti si pakujú vrecká

26.02.2024

Vážení čitatelia, zverejňujem svoj, pevne verím že dôsledný triedny názor na vojnové štvanice posledných rokov, ktorý však vôbec nezodpovedá dnešným názorom pospolitého ľudu, ktorý sa rád prikloní tu či tam, ale niekto to musí povedať, aby sme sa niekam posunuli a neboli nie len obeťami, ale i aktívnymi spoluvinníkmi. Vraj to treba deliť na dve časti, lebo ľudia [...]

Solidaritou ku generálnemu štrajku – reportáž z Beluše

13.04.2023

V posledné roky si ako človek s obmedzenými časovými možnosťami vyberám zhromaždenia a podujatia, ktoré podporím svojou účasťou. V poslednej dobe je na Slovensku aj mnoho takých, ktoré by som nepodporil, ani keby som nevedel čo s časom. Ešte nedávno jedni vyšinutí vyvreskovali čosi o rúškach, nanorobotoch v tyčinkách, o rozrušovaní detských mozgov bezkontaktným [...]

dolná snemovňa británia

Rada Európy aj OSN kritizujú plány Británie na deportácie migrantov do Rwandy

23.04.2024 10:35

Migrantov by mali deportovať bez ohľadu na ich pôvod, ak prídu do Británie nelegálne.

Hasičské auto / Hasiči / Požiar / Požiarnik /

Pre požiar vo Výbornej prišli o strechu nad hlavou takmer dve desiatky ľudí

23.04.2024 10:13

Pri požiari štyroch jednoduchých stavieb sa nikto nezranil.

charkov, veža, televízna

List z Charkova: Úder na televíznu veže bolí. Ale nezlomí

23.04.2024 10:00

Vidieť ste ju mohli takmer odkiaľkoľvek v meste, bola najvyššou stavbou Charkova. Pripomínala raketu, ktorá každú chvíľu vzlietne do vesmíru.

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 10:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?